Menu:

Presentaciˇ

Home perplex del segle XXI, nascut al 1969. Nacionalista, ecologista i socialdem˛crata. Secretari de relacions polÝtiques de la Federaciˇ PSM-ENTESA (PSM-Entesa, PSM-MÚs per Menorca i Entesa d'Eivissa). Membre de l'executiva de M╔S per Mallorca. TŔcnic en electr˛nica de Telecomunicacions.

Darrers articles- 784 anys arribada Jaume I a Mallorca- #2anysdePP #PlantemCara amb @MESperMallorca- Presentaciˇ del llibre "El fracÓs d'Espanya"- Homenatge a Josep M. Llompart- Visita guiada per La Llotja i La Seu #Palma- Acte final del Correllengua 2013- Primer de Maig: Lluita pels teus drets- Els serveis socials a debat- Protegim Es Jonquet!- Illes de futur: experiŔncies de resiliŔncia a Mallorca- #20M Prou repressiˇ i retalls del Govern- Calšotada PSM-ENTESA- #GOB #mallorcablackout- Manifestaciˇ 10M a Palma- #NoDevemNoPagam #SumamPerMallorca #EmiliDarder

Categories

Articles d'opiniˇ [105]
BLOC Mallorca [245]
BLOC Palma [90]
Coaliciˇ M╔S per Mallorca [221]
Eleccions 2011 [169]
Fundaciˇ E. Darder [25]
General [460]
MagÝ [484]
Mallorca+Palma Ara [94]
PSM i Europa [108]
PSM-Entesa [769]
Torxa Digital [31]
TV3: com sempre! [36]
Unitat per les Illes [44]

CercadorVisitants


Facebook Twitter
Instagram YouTube
Linkedin Bloc BalearWeb
Correu Feed

Et convid a visitar:

La drˇle de guerre

magi | 31 Maig, 2007 18:45 | del.icio.us latafanera.cat facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

A la segona guerra mundial i durant 9 mesos, des de la invasió de Polònia, les potències en conflicte (Gran Bretanya-França i Alemanya) combateren de forma indirecta (a la mar, a Noruega, recolzant a Polònia o a Finlàndia...). Fou el període anomenat "La Dróle de guerre" (la guerra estúpida o l'espera permanent de no es sabia què). Finalment Alemanya atacà França i la conquerí per a començar, una mica més tard, la batalla d'Anglaterra. La guerra duraria 4 anys més.
 
En aquests moments ens trobam en una situació similar. Afortunadament la seva resolució, sembla, que serà més ràpida. La pèrdua de la majoria absoluta del Partit Popular a l'Ajuntament de Palma fa possible un pacte entre PSOE-BLOC-UM. Si fos així s'hauria d'arribar a un acord abans de la sessió de constitució del nou ajuntament el proper 16 de juny.
 
Desig que l'espera no es faci massa llarga...i que la resolució no sigui massa estúpida. 

Categoria: MagÝ. Comentaris: (2). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Eivissa: Roja y rota

magi | 30 Maig, 2007 17:29 | del.icio.us latafanera.cat facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Avui he anat al recompte definitu amb la inclusió dels vots CERA. Eivissa seguirà governada, al Consell Insular, per la coalició PSOE-EIVISSA PEL CANVI. La resta d'institucions: Parlament, Consell de Menorca, Eivissa i Formentera tampoc tendran canvis en la seva composició d'escons. Ara arriba el frenesí dels pactes...o no.
 
 (Segueix)

Categoria: MagÝ. Comentaris: (1). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

El senyor del bigoti...

magi | 29 Maig, 2007 19:36 | del.icio.us latafanera.cat facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

...és un apoderat del Partit Popular. Al Col.legi Electoral de Pius XII (Palma) a les 9 h del passat 27 de maig "ajudà" una senyora a votar. Constarà a l'acta de la mesa.

Categoria: MagÝ. Comentaris: (1). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Canvis a Mallorca

magi | 29 Maig, 2007 19:28 | del.icio.us latafanera.cat facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Després de llegir les dades i resultats de les eleccions locals m'he permés canibalitzar un comentari llegit a TRIBUNA MALLORCA que, al meu parer, fa un resum molt encertat de la situació a els ajuntaments mallorquins:
 
Els municipis mallorquins han sofert canvis radicals aquestes eleccions. La pèrdua de la majoria absoluta del PP a Palma ha estat el fet més cridaner, el que ha marcat tendència: per primera vegada des de l’any 1991 la sort de l’ajuntament de la capital estarà sotmès als pactes. Però altres resultats electorals també han estat sorprenents, com l’enfonsament del PP a Campos, que ha passat de la majoria absoluta a quedar per darrera d’UM, obrint la porta a un previsible pacte de progrés amb la coalició d’esquerres Campos pel Canvi; una situació que s’ha repetit a Sant Joan, on el PP ha perdut la majoria absoluta i ha igualat resultats amb la nacionalista Assemblea per Sant Joan. El resultat també està pendent d’un possible pacte que pot incloure UM i el PSOE. Sa Pobla va protagonitzar la sorpresa amb la pèrdua de majoria del PP a mans dels Independents per Sa Pobla, que obre la porta a un nou Pacte de Progrés. Igualment per al PP és la pèrdua de majoria a Son Servera, que deixa la clau de l’ajuntament en mans dels Independents de Son Servera, de tendència nacionalista. Altres municipis on hi pot haver canvi són Consell (a mans del PP), Lloret (on el PP ha perdut la majoria absoluta) i Sencelles (possible Pacte de Progrés). Les candidatures independents + Vilafranca i Gent per Santa Maria, procedents del PSM, han perdut la majoria absoluta, si bé en el segon cas la majoria d’esquerres permet repetir. També UM ha perdut la majoria absoluta a mans de la candidatura progressista Costitx pel Canvi.

Han cridat molt l’atenció les sorprenents victòries del PP a Alaró, Binissalem i Maria, feus des del PSOE des de pràcticament la primera legislatura democràtica, i a Santa Eugènia, superant la coalició entre Entesa i UM. Interessants són els casos dels municipis tocats per la corrupció: a Andratx la suma entre PSOE, UM i PSM permet constituir un Pacte de Progrés; a Ses Salines la coalició PSOE-Progressistes ha guanyat les eleccions, igualant representants amb el PP, i la situació està obert a pactes; a Llucmajor, per la seva banda, destaca l’enfonsament d’ASI, que entra amb un regidor, i la pèrdua de majoria absoluta del PP; a Santa Margalida repetirà el pacte PP-CPU, si bé per cinc vots, els que han faltat al PSOE per superar el PP i aconseguir el cinquè regidor; a Felanitx el PP repeteix majoria absoluta.

Per partits han de destacar les noves majories absolutes del PP a Calvià, Marratxí, Fornalutx i Santa Eugènia, que s’afegeixen a les de Deià, Escorca, Estellencs, Felanitx, Llubí, Inca, Mancor, Montuïri, Santanyí i Selva. El PSOE també l’aconsegueix a Algaida, a més de a Lloseta i Puigpunyent. UM repeteix a Ariany i Porreres i el PSM a Petra.

Categoria: General. Comentaris: (3). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

La llista

magi | 29 Maig, 2007 18:59 | del.icio.us latafanera.cat facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Acabada la campanya electoral hem queda una llarga llista de coses pendents:

 • Fer la declaració d'hisenda
 • Dormir
 • Sopars i copes diverses amb un caramull de gent.
 • Llegir!
 • Dormir
 • Rebostejar per les llibreries cercant les novetats que m'he perdut durant aquests dos darrers mesos
 • Dormir
 • No fer res de res
 • Mirar totes les pelis que m'he devallat des de l'emule
 • Ja havia dit dormir?
 • Nedar...i sol, molt de sol per mirar de llevar aquest moreno de flexo d'oficina
 • Recuperar la panxeta cervesera...enyor el LORIEN!
 • Telefonar en Bernat i en Mateu i empassolar-me un xuletón de bou a Son Ferrer (més cafè, copa i puro)
 • Un portàtil nou?
 • Un blog nou?...estic valorant fer-ne un d'especialitzat en la segona guerra mundial...ja vorem.
 • Cine, molt de cine...crispetes, coca-cola, aire condicionat i un parell d'hores de relax i desconnexió
 • potser un viatge?
 •  .....

Categoria: MagÝ. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  SegŘent»