Menu:

Presentaciˇ

Home perplex del segle XXI, nascut al 1969. Nacionalista, ecologista i socialdem˛crata. Secretari de relacions polÝtiques de la Federaciˇ PSM-ENTESA (PSM-Entesa, PSM-MÚs per Menorca i Entesa d'Eivissa). Membre de l'executiva de M╔S per Mallorca. TŔcnic en electr˛nica de Telecomunicacions.

Darrers articles- 784 anys arribada Jaume I a Mallorca- #2anysdePP #PlantemCara amb @MESperMallorca- Presentaciˇ del llibre "El fracÓs d'Espanya"- Homenatge a Josep M. Llompart- Visita guiada per La Llotja i La Seu #Palma- Acte final del Correllengua 2013- Primer de Maig: Lluita pels teus drets- Els serveis socials a debat- Protegim Es Jonquet!- Illes de futur: experiŔncies de resiliŔncia a Mallorca- #20M Prou repressiˇ i retalls del Govern- Calšotada PSM-ENTESA- #GOB #mallorcablackout- Manifestaciˇ 10M a Palma- #NoDevemNoPagam #SumamPerMallorca #EmiliDarder

Categories

Articles d'opiniˇ [105]
BLOC Mallorca [245]
BLOC Palma [90]
Coaliciˇ M╔S per Mallorca [221]
Eleccions 2011 [169]
Fundaciˇ E. Darder [25]
General [460]
MagÝ [484]
Mallorca+Palma Ara [94]
PSM i Europa [108]
PSM-Entesa [769]
Torxa Digital [31]
TV3: com sempre! [36]
Unitat per les Illes [44]

CercadorVisitants


Facebook Twitter
Instagram YouTube
Linkedin Bloc BalearWeb
Correu Feed

Et convid a visitar:

Nacionalisme dividit

magi | 31 Desembre, 2007 20:00 | del.icio.us latafanera.cat facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Un gran article d'opinió d'en Sebastià Verd. Publicat avui al Diario de Mallorca. Per si estàveu fent les darreres compres o inmersos en dinars familiars us faig una transcripció integra.
 
Al llarg de les darreres setmanes hem assistit a reiterats intents de formar una candidatura única de tots els nacionalistes per a les eleccions generals. Quasi s´ha aconseguit -i pot ser encara sigui possible- però és evident que aquesta és una missió prou difícil. Hi eren o hi són convidats UM i PSM, i al seu costat Entesa y Esquerra Republicana, però tant UM com PSM tenen visions i punts de partida molt diferents. UM és un partit de centre-dreta que ha evolucionat des dels regionalisme a un nacionalisme no sobiranista, mentre que el PSM sempre s´ha situat a l´esquerra i mai no ha deixat de ser sobiranista. Hi ha, pot ser, una frontera comú i això faria possible una coalició electoral (com d´altra banda ha fet possible coalicions de govern) però ambdós partits discrepen obertament pel que fa als altres aliats. UM no vol sentir ni parlar d´EU, mentre que PSM i EU estan estretament units en el Bloc i res no fa pensar que hom vulguin dinamitar aquesta formació que, de fet, justa acaba de néixer.


 (Segueix)

Categoria: General. Comentaris: (5). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Diada Nacional de Mallorca

magi | 31 Desembre, 2007 18:11 | del.icio.us latafanera.cat facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Avui han acabat els actes de la diada 2007. Els primers organitzats, des de fa 16 anys, pel centre-esquerra. Podem concloure que han resultat molt satisfactòris. Un excel·lent pregó, el dissabte 29, a càrrec de l'historiador Josep Massot i Muntaner. El diumenge 30 una manifestació una mica més nombrosa del que resulta habitual (2000 persones segons la polícia i 4000 per part de l'organització). L'ofrena floral ha resultat tranquila i digna. Potser no agradi als puristes del crit i de l'enfrontament amb es peperos i els gonelles però no es podia repetir l'espectacle denigrant de cada any on, paradoxalment, l'acte en si era el qui en sortia més mal parat. No puc sofrir als qui disfruten amb els enfrontaments gratuïts però quan, per exemple, l'exèrcit espanyol deixa d'anar a la Plaça de Cort durant els actes de la colcada del dia 31 es queden a casa seva dormint la gatera de la nit anterior.
 
Us adjunto algunes de les fotos que he fet. No n'he pogut penjar més. Avui internet o el servidor de Vilaweb es resistien a penjar les fotos i tot el procés s'endarreria de forma exasperant. Fins l'any que vé.
 
 
 (Segueix)

Categoria: MagÝ. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

On Ús UM?

magi | 31 Desembre, 2007 00:10 | del.icio.us latafanera.cat facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Com al joc vaig cercant al Wally...on és Unió Mallorquina? Aquests dies he anat al Pregó de la Diada Nacional de Mallorca (només hi era na Cristina Cerdó i no en Miquel Nadal), a l'acte per a celebrar els 45 anys de l'Obra Cultural Balear no hi havia ningú (conegut) d'UM, a l'ofrena floral al rei en Jaume hi havia 4 moixos de segona fila; a la manifestació, evidentment, no hi eren (la diada seva és la postissa del 12 de setembre). Avui, a la manifestació per la Diada Nacional de Mallorca, hi eren presents representants dels partits polítics: PSM-Entesa Nacionalista, Esquerra, Esquerra Unida, Els Verds i Entesa per Mallorca.

Categoria: MagÝ. Comentaris: (3). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

═ngrid

magi | 29 Desembre, 2007 20:00 | del.icio.us latafanera.cat facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

 
Fa 5 anys que la política colombiana Íngrid Betancourt fou segrestada per les FARC. El seu marit ha repetit una campanya que ja havia fet en altres ocasions i ha llançat a la selva 60.000 fotogràfies dels fills de la parella, amb l'esperança que alguna d'elles arribi fins a la seva dona.  

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Som una naciˇ, tenim dret a decidir

magi | 28 Desembre, 2007 20:00 | del.icio.us latafanera.cat facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com


Categoria: PSM-Entesa. Comentaris: (2). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

1 2 3 4 5 6  SegŘent»