Menu:

Presentació

Home perplex del segle XXI, nascut al 1969. Nacionalista, ecologista i socialdemòcrata. Secretari de relacions polítiques de la Federació PSM-ENTESA (PSM-Entesa, PSM-Més per Menorca i Entesa d'Eivissa). Membre de l'executiva de MÉS per Mallorca. Tècnic en electrònica de Telecomunicacions.

Darrers articles- 784 anys arribada Jaume I a Mallorca- #2anysdePP #PlantemCara amb @MESperMallorca- Presentació del llibre "El fracàs d'Espanya"- Homenatge a Josep M. Llompart- Visita guiada per La Llotja i La Seu #Palma- Acte final del Correllengua 2013- Primer de Maig: Lluita pels teus drets- Els serveis socials a debat- Protegim Es Jonquet!- Illes de futur: experiències de resiliència a Mallorca- #20M Prou repressió i retalls del Govern- Calçotada PSM-ENTESA- #GOB #mallorcablackout- Manifestació 10M a Palma- #NoDevemNoPagam #SumamPerMallorca #EmiliDarder

Categories

Articles d'opinió [105]
BLOC Mallorca [245]
BLOC Palma [90]
Coalició MÉS per Mallorca [221]
Eleccions 2011 [169]
Fundació E. Darder [25]
General [460]
Magí [484]
Mallorca+Palma Ara [94]
PSM i Europa [108]
PSM-Entesa [769]
Torxa Digital [31]
TV3: com sempre! [36]
Unitat per les Illes [44]

CercadorVisitants


Facebook Twitter
Instagram YouTube
Linkedin Bloc BalearWeb
Correu Feed

Et convid a visitar:

Pere Sampol, gràcies!

magi | 21 Juny, 2011 20:00 | del.icio.us latafanera.cat facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

 

El senador del PSM-Entesa Nacionalista, Pere Sampol, que avui cessarà en l'exercici del càrrec en ser elegits els dos nous senadors per designació del Parlament, va comparèixer davant els mitjans de comunicació acompanyat pel secretari general dels nacionalistes, Biel Barceló, per fer un balanç del seu mandat.

Barceló va agrair la feina feta pel senador: "Pere Sampol ha aconseguit ser la veu independent, distinta del bipartidisme, que ha fet que es poguessin debatre al Senat temes d'interès per les Illes Balears. Ha superat amb escreix l'objectiu que ens havíem marcat". Sampol explicà que ha traslladat a la cambra alta espanyola iniciatives i inquietuds per reclamar un finançament just, millores en infraestructures, un transport digne, el retorn i la cura del nostre patrimoni cultural... També ha proposat mesures a favor del reconeixement de la nostra llengua (ha manifestat sentir-se "orgullós" per haver impulsat la reforma del reglament per regular l'ús de les llengües oficials al Senat), i relacionades amb els drets socials, la justícia i els drets humans.

Sobre l'anunci dels presidents Bauzá i Antich (qui a partir d'avui serà senador) de col·laborar per defensar els interessos de Balears a Madrid, Sampol ha lamentat que no ho haguessin fet abans: "si ho haguessin fet fa un any, podrien haver votat l'esmena que vaig presentar per millorar el nostre finançament i Bauzá tendria 500 milions d'euros més de pressupost. En canvi, tant PP com PSOE votaren al Congrés en contra dels interessos de Balears". Sampol s'ha mostrat escèptic davant aquesta col·laboració: "no me'ls crec, quan PP i PSOE diuen que s'uneixen per defensar-nos jo tremol, perquè sempre que s'han ajuntat ha estat per perjudicar-nos".

En qualsevol cas, i per tal que aquest "front comú" sigui efectiu, Biel Barceló va avançar que el PSM-EN durà al Parlament les propostes concretes que Bauzá i Antich podran defensar davant l'Estat: "les propostes les tendran damunt la taula: referides a finançament autonòmic, als fons europeus, a les inversions pressupostàries de cada any als pressuposts generals de l'Estat, a solucionar el reconeixement de la insularitat, el transport aeri i marítim, la gestió aeroportuària, etc".

El senador del PSM-EN considera que el repte principal dels representants de les Illes Balears a les Corts Generals espanyoles és "superar el provincianisme": "fins que no superem aquest provincianisme que ens fa renegar de la nostra llengua i consentir que ens espoliïn els recursos fiscals, no superarem bona part dels nostres problemes". I, per a Sampol, la manifestació més clara d'aquest provincianisme és votar a partits que envien a Madrid a representants que "no defensen els interessos dels ciutadans de les Illes Balears, sinó que únicament obeeixen al dictat del seu partit".

Categoria: PSM-Entesa, PSM i Europa. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.

Amb suport per a Gravatars