Menu:

Presentació

Home perplex del segle XXI, nascut al 1969. Nacionalista, ecologista i socialdemòcrata. Secretari de relacions polítiques de la Federació PSM-ENTESA (PSM-Entesa, PSM-Més per Menorca i Entesa d'Eivissa). Membre de l'executiva de MÉS per Mallorca. Tècnic en electrònica de Telecomunicacions.

Darrers articles- 784 anys arribada Jaume I a Mallorca- #2anysdePP #PlantemCara amb @MESperMallorca- Presentació del llibre "El fracàs d'Espanya"- Homenatge a Josep M. Llompart- Visita guiada per La Llotja i La Seu #Palma- Acte final del Correllengua 2013- Primer de Maig: Lluita pels teus drets- Els serveis socials a debat- Protegim Es Jonquet!- Illes de futur: experiències de resiliència a Mallorca- #20M Prou repressió i retalls del Govern- Calçotada PSM-ENTESA- #GOB #mallorcablackout- Manifestació 10M a Palma- #NoDevemNoPagam #SumamPerMallorca #EmiliDarder

Categories

Articles d'opinió [105]
BLOC Mallorca [245]
BLOC Palma [90]
Coalició MÉS per Mallorca [221]
Eleccions 2011 [169]
Fundació E. Darder [25]
General [460]
Magí [484]
Mallorca+Palma Ara [94]
PSM i Europa [108]
PSM-Entesa [769]
Torxa Digital [31]
TV3: com sempre! [36]
Unitat per les Illes [44]

CercadorVisitants


Facebook Twitter
Instagram YouTube
Linkedin Bloc BalearWeb
Correu Feed

Et convid a visitar:

Nova executiva del PSM-EN (21è Congrés)

magi | 18 Juny, 2012 20:00 | del.icio.us latafanera.cat facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

 

El 21è Congrés del PSM-Entesa Nacionalista, celebrat aquest dissabte a Santa Maria del Camí, ha reelegit Biel Barceló com a secretari general, amb un 96% dels vots dels assistents. El Congrés ha triat una nova Comissió Executiva formada per 27 persones, en què el 52% dels membres són cares noves. Joan Verger ha estat elegit secretari d’organització, en substitució de Xavier Bacigalupe.
 
El Congrés del PSM-EN també ha aprovat la ponència estratègica, amb un 85% de vots a favor, que marca la reunificació del mallorquinisme progressista amb la confluència amb Entesa per Mallorca, l’enfortiment de la Federació PSM-Entesa Nacionalista (amb el PSM de Menorca, ENE d’Eivissa, la UIA d’Artà i Assemblea per Sant Joan) i la consolidació de la coalició amb IniciativaVerds com un espai de col·laboració política “permanent i estable”. Tot plegat, per conformar un “moviment polític ample, d’àmbit balear, capaç de créixer i sumar noves adhesions per tal d’esdevenir l’alternativa progressista a les polítiques del PP”.

 

La ponència també inclou l’aposta pel dret de decidir i la sobirania fiscal, així com mesures per fomentar l’economia productiva per sortir de la crisi actual. A més, durant el debat de la ponència s’han aprovat dues esmenes, de Biel Barceló i dels JEN, que proposen bastir un nou model econòmic “basat en els valors del socialisme democràtic” i que fomenti “l’economia del bé comú”, per tal de transformar la regulació econòmica actual per acabar amb l’hegemonia del capitalisme financer i fer que l’economia estigui al servei de les persones.

En el seu discurs de cloenda, Biel Barceló ha afirmat que el Congrés “marca clarament les fites polítiques del PSM. En aquests moments, la prioritat del PSM és treballar per crear les condicions per sortir de la greu crisi econòmica i social en què ens trobam”. Barceló ha posat l’èmfasi en les propostes per sortir de la crisi sense que l’acabin pagant els més febles: “enfront dels rescats bancaris, hem de rescatar persones”. Així, ha defensat l’establiment d’un impost sobre les transaccions financeres internacionals (Taxa Tobin), la revisió del Pacte d’Estabilitat de la UE, una fiscalitat que gravi més les rendes més altes i les grans fortunes, la lluita contra el frau fiscal i l’economia submergida i la sobirania fiscal concretada en el concert econòmic solidari: “Per fer front a la crisi, necessitam disposar dels nostres propis recursos, i no que ens les gestionin des de Madrid”.

L’acte de cloenda del Congrés ha comptat amb l’assistència de nombrosos convidats, com ara els diputats al Congrés, com ara Joan Baldoví, diputat de Compromís al Congrés, en representació del Bloc Nacionalista Valencià, Jon Inarritu, diputat d’Amaiur al Congrés, en representació d’Aralar, Rafa Larreina, diputat d’Amaiur al Congrés, en representació d’Eusko Alkartasuna, Joan Saura, senador, en representació d’Iniciativa per Catalunya-Verds, Mireia Moià, diputada de Compromís a les Corts Valencianes, en representació d’Iniciativa del Poble Valencia, Uriel Bertran, diputat de Solidaritat al Parlament de Catalunya, Fina Santiago, diputada al Parlament, i David Abril, coordinador d’IniciativaVerds, Jaume Sansó i Mercè Bujosa, en representació d’Entesa per Mallorca, així com diferents representants d’altres partits de la Federació PSM-Entesa Nacionalista (PSM de Menorca i ENE, d’Eivissa), de Mallorca (PSIB-PSOE, Convergència per les Illes, Lliga Regionalista, Esquerra Unida, Esquerra) i de Formentera (Gent per Formentera).

Categoria: PSM-Entesa, Magí. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.

Amb suport per a Gravatars