Menu:

Presentació

Home perplex del segle XXI, nascut al 1969. Nacionalista, ecologista i socialdemòcrata. Secretari de relacions polítiques de la Federació PSM-ENTESA (PSM-Entesa, PSM-Més per Menorca i Entesa d'Eivissa). Membre de l'executiva de MÉS per Mallorca. Tècnic en electrònica de Telecomunicacions.

Darrers articles- 784 anys arribada Jaume I a Mallorca- #2anysdePP #PlantemCara amb @MESperMallorca- Presentació del llibre "El fracàs d'Espanya"- Homenatge a Josep M. Llompart- Visita guiada per La Llotja i La Seu #Palma- Acte final del Correllengua 2013- Primer de Maig: Lluita pels teus drets- Els serveis socials a debat- Protegim Es Jonquet!- Illes de futur: experiències de resiliència a Mallorca- #20M Prou repressió i retalls del Govern- Calçotada PSM-ENTESA- #GOB #mallorcablackout- Manifestació 10M a Palma- #NoDevemNoPagam #SumamPerMallorca #EmiliDarder

Categories

Articles d'opinió [105]
BLOC Mallorca [245]
BLOC Palma [90]
Coalició MÉS per Mallorca [221]
Eleccions 2011 [169]
Fundació E. Darder [25]
General [460]
Magí [484]
Mallorca+Palma Ara [94]
PSM i Europa [108]
PSM-Entesa [769]
Torxa Digital [31]
TV3: com sempre! [36]
Unitat per les Illes [44]

CercadorVisitants


Facebook Twitter
Instagram YouTube
Linkedin Bloc BalearWeb
Correu Feed

Et convid a visitar:

Nüremberg 1946 - Bagdad 2006

magi | 25 Gener, 2007 20:18 | del.icio.us latafanera.cat facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Avui pensava en les imatges de l'execució d'en Saddam Hussein. La indignitat en les maneres (pitjor que en Puig Antich,si m'apurau) i la circulació de les imatges del procés abans,durant i després. He recordat com 60 anys abans, a Nüremberg, s'executava a una part dels jerarques nazis. Si llegiu llibres d'història només trobareu la fotografia (una sola) de cadascun dels cadàvers, es podia haver gravat l'execució i no es va fer, pràcticament no hi hagué públic i els cadàvers foren incinerats i llançades les seves cendres a rius i boscos de tal forma que el nazisme no tengués cap lloc de culte dels seus "màrtirs". Mai es sabrà on són, per exemple,les cendres d'en Göring i aquest no s'ha convertit en cap heroi...en Saddam ara és un heroi i, de rebot, un màrtir. Al llibre d'en Richard Overy INTERROGATORIO, El Tercer Reich en el banquillo" (Tusquests Editores) he trobat aquesta frase: "En tiempos de César, al enemigo se lo trataba como a tal, es decir, se lo esclavizaba o se lo mataba, sin contemplaciones. En tiempos de Napoleón se aplicaba el destierro y la cárcel mediante lo que se llamaba "acción política"; hoy queremos imponer la muerte, y sin duda esto es un retroceso y no un progreso". M. Bernays, Abril 1945.

Categoria: Magí. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.

Amb suport per a Gravatars