Menu:

Presentació

Home perplex del segle XXI, nascut al 1969. Nacionalista, ecologista i socialdemòcrata. Secretari de relacions polítiques de la Federació PSM-ENTESA (PSM-Entesa, PSM-Més per Menorca i Entesa d'Eivissa). Membre de l'executiva de MÉS per Mallorca. Tècnic en electrònica de Telecomunicacions.

Darrers articles- 784 anys arribada Jaume I a Mallorca- #2anysdePP #PlantemCara amb @MESperMallorca- Presentació del llibre "El fracàs d'Espanya"- Homenatge a Josep M. Llompart- Visita guiada per La Llotja i La Seu #Palma- Acte final del Correllengua 2013- Primer de Maig: Lluita pels teus drets- Els serveis socials a debat- Protegim Es Jonquet!- Illes de futur: experiències de resiliència a Mallorca- #20M Prou repressió i retalls del Govern- Calçotada PSM-ENTESA- #GOB #mallorcablackout- Manifestació 10M a Palma- #NoDevemNoPagam #SumamPerMallorca #EmiliDarder

Categories

Articles d'opinió [105]
BLOC Mallorca [245]
BLOC Palma [90]
Coalició MÉS per Mallorca [221]
Eleccions 2011 [169]
Fundació E. Darder [25]
General [460]
Magí [484]
Mallorca+Palma Ara [94]
PSM i Europa [108]
PSM-Entesa [769]
Torxa Digital [31]
TV3: com sempre! [36]
Unitat per les Illes [44]

CercadorVisitants


Facebook Twitter
Instagram YouTube
Linkedin Bloc BalearWeb
Correu Feed

Et convid a visitar:

Iñaki de Juana Chaos

magi | 02 Març, 2007 19:28 | del.icio.us latafanera.cat facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Iñaki de Juana Chaos Un nom que recordarem. Dels més de 30 anys de conflicte entre Euskadi i l'Estat espanyol els afegim, per exemple, a na Yoyes, a en Santi Potros o a en Miguel Ángel Blanco. Tenim vives les imatges de cases quarter de la Guàrdia Civil atacades amb cotxes bombes, l'atemptat d'Hipercor a Barcelona, els cossos morts de militars, policies, ertzaines, militants nacionalistes d'un bàndol o altre. Hem arribat a un punt on tot es desdibuixa, es tergiversa, s'oblida interessadament. Els qui han negociat abans amb ETA demonitzen als qui ho fan ara. Els que s'omplen la boca amb la paraula JUSTÍCIA son els que surten al carrer per manifestar la seva repulsa davant una decisió judicial. El conflicte Irlandès i la seva solució no volen ser assumits, per una part, com un exemple a seguir. Però a Irlanda hi ha pau, a Irlanda malgrat els morts, els presos i els partits polítics d'ambdós bàndols hi ha pau. Creure que res es blanc o negre et fa, directament, amic dels terroristes. Mirar de trobar sortides et fa poc menys que còmplice dels assassins. De Juana Chaos es a l'hospital i l'estat està derrotat segons alguns. Si hagués mort ara seria un heroi, un gudari. Els carrers d'Euskadi cremarien. Les víctimes d'ETA serien més felices? Més odi, més enfora de la pau, més enfora del diàleg, més enfora d'una solució. Els extrems es toquen i la bogeria de l'entorn d'ETA té bona benzina amb els elements més tronats de la dreta espanyola i a l'inrevés. Trobareu també diversos blogs on se'n parla o es troben referències a la qüestió aquí i aquí.

Categoria: Magí. Comentaris: (3). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

 1.  
 2. 1. Pere  |  03-03-2007 a les 16:06

  Hay muchas diferencias con el conflicto de Irlanda, son conflictos totalmente diferentes. EN el de ETA las victimas ( en democracia ) son solo de un bando , las victimas son socialistas, populares, de union del pueblo navarro, gente que pasea, gente obrera inmigrantes etc.

  ETA no ha matado nunca a nacionalistas vascos o catalanes. ( sin ser un accidente )

 3.  
 4. 2. magí  |  03-03-2007 a les 17:21

  No et discutiré els matissos però el que resulta obvi és: lluita armada que encara no s'ha resolt per la via policial; presència política del nacionalisme que dona suport a ETA; victímes a un costat i un altre (les famílies del presos o dels morts d'ETA i del seu entorn es consideren víctimes...t'agradi o no); societat dvidida; manteniment de l'arsenal d'ETA; etc, etc. A Irlanda han arribat a acords amb els presos, s'han engegat procesos polítics, la solució ha passat per la via política....

 5.  
 6. 3. Pere  |  05-03-2007 a les 12:04

  No tengo ni idea como se resolverá este conflicto si se resuelve, yo creo que hay varias formas de resolverlo, via policial total ( seria mucha represión ), via negociada ( la más fácil, darles lo que quieren ), via de raiz.

  Esta última tardaria más años pero se acabaria con el conflicto, de todos es sabido que el sistema educativo de Euskadi potencia a los aspirantes a terrorismo, en pocas palabras , muchas Ikastolas son "madrasas" terroristas, ahi se les empieza inculcar el oidio y la violencia. Despues se alistan a organizaciones "estudiantiles" y "sociales" y mas tarde cuando huyen a Francia cuando han cometido algun delito es cuando piden permiso para entrar en ETA. NOrmalmente ETA rechaza a la mayoria de aspirantes, ya que los necesita frios y fanáticos.

  Uno de los problemas es la educacion ultranacionalista de las ikastolas, que crea autenticos terroristas.

  Hombre si nos ponemos a hablar correctamente, un violador tambien es victima de violar a una niña, ya que entra en la carce, puede que su aparato reproductor sufra algun daño en la violación y además su familia lo tiene que ir a visitar con el peligro que corren pudiendose matar en la carretera...

  Pero hablamos de conflictos reales y vistos desde fuera, acutualmente ( desde la democracia ) solo hay un Bando , ETA y unas victimas ( el resto podrias ser tu, yo o cualquiera )

  No sé la solución del conflicto igual es una mezcla de todas las comentadas

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.

Amb suport per a Gravatars