Menu:

Presentaciˇ

Home perplex del segle XXI, nascut al 1969. Nacionalista, ecologista i socialdem˛crata. Secretari de relacions polÝtiques de la Federaciˇ PSM-ENTESA (PSM-Entesa, PSM-MÚs per Menorca i Entesa d'Eivissa). Membre de l'executiva de M╔S per Mallorca. TŔcnic en electr˛nica de Telecomunicacions.

Darrers articles- 784 anys arribada Jaume I a Mallorca- #2anysdePP #PlantemCara amb @MESperMallorca- Presentaciˇ del llibre "El fracÓs d'Espanya"- Homenatge a Josep M. Llompart- Visita guiada per La Llotja i La Seu #Palma- Acte final del Correllengua 2013- Primer de Maig: Lluita pels teus drets- Els serveis socials a debat- Protegim Es Jonquet!- Illes de futur: experiŔncies de resiliŔncia a Mallorca- #20M Prou repressiˇ i retalls del Govern- Calšotada PSM-ENTESA- #GOB #mallorcablackout- Manifestaciˇ 10M a Palma- #NoDevemNoPagam #SumamPerMallorca #EmiliDarder

Categories

Articles d'opiniˇ [105]
BLOC Mallorca [245]
BLOC Palma [90]
Coaliciˇ M╔S per Mallorca [221]
Eleccions 2011 [169]
Fundaciˇ E. Darder [25]
General [460]
MagÝ [484]
Mallorca+Palma Ara [94]
PSM i Europa [108]
PSM-Entesa [769]
Torxa Digital [31]
TV3: com sempre! [36]
Unitat per les Illes [44]

CercadorVisitants


Facebook Twitter
Instagram YouTube
Linkedin Bloc BalearWeb
Correu Feed

Et convid a visitar:

Entrevistes a Sampol i La utilitat del vot ˙til

magi | 04 Marš, 2008 11:00 | del.icio.us latafanera.cat facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Un dels punts més remarcables del programa electoral d'Unitat per les Illes és el tema del finançament. Podria explicar quines son les causes que condicionen el pes d'aquest punt al seu programa electoral? 
El finançament autonòmic és l'eix principal del nostre programa electoral perquè les Illes Balears estam en una situació de vertadera emergència nacional. Els darrers estudis afirmen que la diferència entre el que es recapta a Balears i la despesa que l’Estat hi fa equival a almanco un 15% del nostre Producte Interior Brut. No hi ha cap regió del món que sigui objecte d’un espoli fiscal comparable per part del seu propi Estat. Estam parlant d’una pèrdua per a les Balears de més de 3.000 milions d’euros anuals. Pensau un moment com podríem millorar les pensions, les escoles, els hospitals, els transports públics, les carreteres, els equipaments culturals, la rehabilitació del territori, la reconversió de les zones turístiques degradades, les polítiques de normalització lingüística i d’integració dels immigrants... si disposàssim d’almanco dues terceres parts d’aquesta quantitat. Aquesta situació, que és responsabilitat tant del PP com del PSOE, justifica plenament la creació d'Unitat per les Illes. A més, la propera legislatura serà clau, perquè s’haurà de negociar un nou sistema de finançament autonòmic. I només es podrà aconseguir un sistema que sigui just amb les Illes Balears si la nostra candidatura entra al Congrés dels Diputats.
(Aquí segueix l'entrevista feta a TRIBUNA MALLORCA) 
 
'En el tracte a Balears durant 30 anys PSOE i PP han estat el mateix'Pere Sampol en una entrevista al Diari de Balears.
  
La utilitat del vot per Jaume Lladó 

Diumenge que ve estam convocats a exercir el nostre dret de vot. Alguns de vosaltres ja deveu tenir decidida la vostra opció. D'altres encara en deveu dubtar. Les ofertes són moltes i variades com diversa és també la nostra societat. Però, a l'hora de la veritat els resultats no solen reflectir aquesta pluralitat, car una gran majoria de l'electorat opta per una de les dues formacions majoritàries, sovint de mala gana. El motiu sol ser la por als altres. Hi ha qui té por que no guanyi el PSOE i només per això, sense cap altre motiu, vota el PP. D'altres, contràriament, passen una penada que no guanyin les dretes i, automàticament, sense reflexionar-hi pus, fiquen la papereta del PSOE dins l'urna. És el que s'anomena, crec que de forma poc encertada, el vot útil. I ho consider poc encertat perquè qualsevol persona el que ha de procurar en primera instància és ser coherent amb ella mateixa, tenir la consciència tranquil·la que ha triat el que li demanen el seus sentiments i la seva forma de pensar. Altrament, el que aconseguirà serà caminar cap a una frustració segura quan veurà que aquells que governen gràcies al seu vot de mala gana prenen decisions que li repugnen. (Aquí segueix l'article publicat el 3 de març al diari BALEARS)

Categoria: Unitat per les Illes. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderaciˇ per evitar, exclusivament, spam.

Amb suport per a Gravatars