Menu:

Presentació

Home perplex del segle XXI, nascut al 1969. Nacionalista, ecologista i socialdemòcrata. Secretari de relacions polítiques de la Federació PSM-ENTESA (PSM-Entesa, PSM-Més per Menorca i Entesa d'Eivissa). Membre de l'executiva de MÉS per Mallorca. Tècnic en electrònica de Telecomunicacions.

Darrers articles- 784 anys arribada Jaume I a Mallorca- #2anysdePP #PlantemCara amb @MESperMallorca- Presentació del llibre "El fracàs d'Espanya"- Homenatge a Josep M. Llompart- Visita guiada per La Llotja i La Seu #Palma- Acte final del Correllengua 2013- Primer de Maig: Lluita pels teus drets- Els serveis socials a debat- Protegim Es Jonquet!- Illes de futur: experiències de resiliència a Mallorca- #20M Prou repressió i retalls del Govern- Calçotada PSM-ENTESA- #GOB #mallorcablackout- Manifestació 10M a Palma- #NoDevemNoPagam #SumamPerMallorca #EmiliDarder

Categories

Articles d'opinió [105]
BLOC Mallorca [245]
BLOC Palma [90]
Coalició MÉS per Mallorca [221]
Eleccions 2011 [169]
Fundació E. Darder [25]
General [460]
Magí [484]
Mallorca+Palma Ara [94]
PSM i Europa [108]
PSM-Entesa [769]
Torxa Digital [31]
TV3: com sempre! [36]
Unitat per les Illes [44]

CercadorVisitants


Facebook Twitter
Instagram YouTube
Linkedin Bloc BalearWeb
Correu Feed

Et convid a visitar:

PSM: apostam pel carril bici

magi | 23 Setembre, 2009 12:00 | del.icio.us latafanera.cat facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

La millora de la mobilitat és un dels reptes pendents de la nostra ciutat. És necessari aconseguir un canvi radical en la concepció de la mobilitat a Palma, que faci compatible la necessitat de desplaçament dels ciutadans amb la qualitat de vida dins la ciutat.

La qualitat de vida d’una ciutat és inversament proporcional a la necessitat de l’ús del transport privat. Els experts en mobilitat plantegen la necessitat d’alliberar els nuclis urbans, especialment els centres, del transport privat. Una de les claus està en dificultar els accessos amb vehicle privat, i alhora posar a l’abast del ciutadà un transport públic que cobreixi amb escreix les necessitats que s’hi generen.

La implantació del projecte carril bici soluciona una de les necessitats de mobilitat que actualment té Palma. El projecte carril bici millora aquest model i capacita la bicicleta com una alternativa real als mitjans de transport privats.

A continuació vos explicam les característiques més importants del projecte:

El carril bici potenciarà la utilització de la bicicleta com a mitjà de transport alternatiu amb la creació d’una xarxa de 50 quilòmetres de carrils-bici operativa per traslladar-se d’una banda a l’altra de la ciutat, amb eixos radials i transversals, seguint la proposta de l’estudi de mobilitat i instal·lació de més aparcaments per a bicis als voltants dels centres educatius i juvenils.

Els eixos són els següents:

CARRILS BICI RADIALS:
 
1.      Mateu Enric Lladó- Avingudes - Passeig Mallorca
2.      Camí dels Reis
3.      Manuel Azaña - Capità Vila - Luca de Tena - Balmes - Balanguera - Miquel dels Sants Oliver - Passeig Mallorca
4.      Avinguda Argentina - Balanguera
5.      Avinguda Picasso- Salvador Dalí - Camí de Gènova
 
CARRILS BICI LINEALS:
 
1.      Ses estacions - Jacint Verdaguer.
2.      Blanquerna - Carretera de Valldemossa - UIB
3.      Camí de Jesús - sa Riera
 
ALTRES CARRILS:
 
1.      Centre de Palma (Zona 30).
2.      Passeig Marítim fins a s'Arenal.
3.      Son Molines.
4.      Gènova - Sant Agustí
5.      Es Secar de la Real.
6.      Son Roca - Son Quint - Madre Alberta
7.      Transversals zona col·legis de ponent.
 
DES DEL PSM-EN SEGUIREM TREBALLANT EN:
 
1.      Prioritzar la seguretat vial en l’ordenació i vigilància del trànsit
 
2.      Reduir tant como sigui possible la dependència del vehicle privat en els desplaçaments dins la ciutat.

3.      Reduir considerablement el nombre de vehicles que circulin a l’interior de la ciutat, retornant així als ciutadans    l’ús de l’espai urbà que ara està copat pels vehicles.

4.      Alliberar el centre del trànsit rodat i reduir-lo bàsicament a l’accés dels residents.
 
5.      Crear una xarxa de transport públic urbà col·lectiu, eficaç, còmode, modern i ecològic, amb les distintes modalitats que la nostra ciutat admeti (bus, tren i tramvia).
 
6.      Adaptar el transport públic a les necessitats existents per a poder  permetre que sigui còmode per a les persones que es desplacin amb cotxets de bebè, carros de la compra, cadires de discapacitats, etc.
 
7.      A mig i llarg termini, dissenyar una ciutat on les zones residencials i de serveis estiguin prou integrades com per minimitzar les necessitats de desplaçaments, recuperant la idea i el model de ciutat compacta.
 
8.      Procurar que els vehicles provinents de la Part Forana no accedeixin massivament a Ciutat, habilitant grans zones d’aparcament a la perifèria i un bon accés a la ciutat amb transport públic.

Categoria: PSM-Entesa, BLOC Palma. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.

Amb suport per a Gravatars