Menu:

Presentació

Home perplex del segle XXI, nascut al 1969. Nacionalista, ecologista i socialdemòcrata. Secretari de relacions polítiques de la Federació PSM-ENTESA (PSM-Entesa, PSM-Més per Menorca i Entesa d'Eivissa). Membre de l'executiva de MÉS per Mallorca. Tècnic en electrònica de Telecomunicacions.

Darrers articles- 784 anys arribada Jaume I a Mallorca- #2anysdePP #PlantemCara amb @MESperMallorca- Presentació del llibre "El fracàs d'Espanya"- Homenatge a Josep M. Llompart- Visita guiada per La Llotja i La Seu #Palma- Acte final del Correllengua 2013- Primer de Maig: Lluita pels teus drets- Els serveis socials a debat- Protegim Es Jonquet!- Illes de futur: experiències de resiliència a Mallorca- #20M Prou repressió i retalls del Govern- Calçotada PSM-ENTESA- #GOB #mallorcablackout- Manifestació 10M a Palma- #NoDevemNoPagam #SumamPerMallorca #EmiliDarder

Categories

Articles d'opinió [105]
BLOC Mallorca [245]
BLOC Palma [90]
Coalició MÉS per Mallorca [221]
Eleccions 2011 [169]
Fundació E. Darder [25]
General [460]
Magí [484]
Mallorca+Palma Ara [94]
PSM i Europa [108]
PSM-Entesa [769]
Torxa Digital [31]
TV3: com sempre! [36]
Unitat per les Illes [44]

CercadorVisitants


Facebook Twitter
Instagram YouTube
Linkedin Bloc BalearWeb
Correu Feed

Et convid a visitar:

Nous governs: PSOE, PSM, VERDS i EU

magi | 05 Febrer, 2010 21:00 | del.icio.us latafanera.cat facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Des d'avui, el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma estan governats íntegrament per persones progressistes i honestes. El PSM, Verds, EU i el PSOE governarem en minoria en aquestes institucions després d'haver decidit destituir-hi els càrrecs d'Unió Mallorquina, arran dels casos de corrupció que afecten aquest partit.

La Permanent del PSM-Entesa Nacionalista (també Els Verds i EU) vàrem prendre ahir la decisió d’exigir la destitució dels càrrecs executius d’Unió Mallorquina de totes les institucions, i així es va traslladar al PSOE. Cal recordar que els nostres representants a Palma ja havia exigit públicament a la batlessa de Palma, Aina Calvo, que destituís els regidors d’UM arran de la situació provocada per la permanència de Miquel Nadal en el Consistori (ja que UM no havia pres cap mesura contra ell, incomplint d'aquesta manera els acords del Pacte relatius als criteris d'assumpció de responsabilitats polítiques en casos de corrupció que afecten membres del Pacte).

Des del PSM-EN pensam que havíem d'actuar amb decisió i valentia davant la degradació de la vida pública provocada pels casos de corrupció que han anat sorgint des de fa temps. Si bé tots els casos investigats fins ara corresponien a la legislatura anterior (PP-UM), aquesta setmana la situació havia esdevingut insostenible perquè per primera vegada hem assistit a una operació policial i judicial (l'operació Voltor) que ha destapat un cas de presumpta corrupció esdevingut durant la present legislatura. Un Pacte de Govern progressista com l'actual no es podia permetre de cap manera un cas de corrupció dins les seves pròpies files.

Des del PSM-EN, Verds i EU estam satisfets perquè el president Antich, la presidenta Armengol i la batlessa Calvo han pres la decisió correcta, i que és l'única possible en les circumstàncies actuals.

Nosaltres tenim ben clar que no podíem deixar que la corrupció continuàs enfosquint l’acció de Govern i arrossegant la credibilitat del Pacte progressista i del conjunt de les nostres institucions democràtiques. Les institucions d’aquest país han d'estar gestionades per persones que no generin la mínima ombra de dubte sobre l’honestedat de l'acció de govern.

A partir d’ara, els representants dels partits ens reunirem amb els representants del PSOE per analitzar la situació i per afrontar el futur de manera conjunta. La nostra voluntat és  la de continuar aplicant les polítiques progressistes i en clau de país pactades l’any 2007, fins al final de la legislatura.

Els equips de govern progressistes en el Govern, en el Consell de Mallorca i en l’Ajuntament de Palma hauran d’aplicar més que mai els criteris de racionalitat en la despesa (especialment, s'hauran de reestructurar tot reduint alts càrrecs), i hauran de treballar intensament per aconseguir dos objectius principals:

1.     Recuperar la confiança de la ciutadania en les institucions democràtiques i en l’exercici de la política.

2.     Estabilitzar la situació econòmica i recuperar els nivells de benestar que la ciutadania d’aquest país es mereix.

Sens dubte, serà complicat gestionar la situació política que tenim des d’avui. El PP i UM, des de l'oposició i sumant la majoria parlamentària, no ens ho posaran gens fàcil. Però hem d’estar a l’alçada de les circumstàncies. És l’hora de la responsabilitat, i de donar respostes a les necessitats i a les demandes dels ciutadans i de les ciutadanes d’aquest país.

Categoria: PSM-Entesa, BLOC Mallorca, BLOC Palma, Articles d'opinió. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.

Amb suport per a Gravatars