Menu:

Presentació

Home perplex del segle XXI, nascut al 1969. Nacionalista, ecologista i socialdemòcrata. Secretari de relacions polítiques de la Federació PSM-ENTESA (PSM-Entesa, PSM-Més per Menorca i Entesa d'Eivissa). Membre de l'executiva de MÉS per Mallorca. Tècnic en electrònica de Telecomunicacions.

Darrers articles- 784 anys arribada Jaume I a Mallorca- #2anysdePP #PlantemCara amb @MESperMallorca- Presentació del llibre "El fracàs d'Espanya"- Homenatge a Josep M. Llompart- Visita guiada per La Llotja i La Seu #Palma- Acte final del Correllengua 2013- Primer de Maig: Lluita pels teus drets- Els serveis socials a debat- Protegim Es Jonquet!- Illes de futur: experiències de resiliència a Mallorca- #20M Prou repressió i retalls del Govern- Calçotada PSM-ENTESA- #GOB #mallorcablackout- Manifestació 10M a Palma- #NoDevemNoPagam #SumamPerMallorca #EmiliDarder

Categories

Articles d'opinió [105]
BLOC Mallorca [245]
BLOC Palma [90]
Coalició MÉS per Mallorca [221]
Eleccions 2011 [169]
Fundació E. Darder [25]
General [460]
Magí [484]
Mallorca+Palma Ara [94]
PSM i Europa [108]
PSM-Entesa [769]
Torxa Digital [31]
TV3: com sempre! [36]
Unitat per les Illes [44]

CercadorVisitants


Facebook Twitter
Instagram YouTube
Linkedin Bloc BalearWeb
Correu Feed

Et convid a visitar:

PSM: Porreres 2010, Eleccions 2011

magi | 23 Febrer, 2010 21:30 | del.icio.us latafanera.cat facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com


L’assemblea de Porreres fou fruit d’un intens procés de debat intern dins del partit. L’assemblea és plenament representativa dels sentiments de la militància del PSM ja que la participació fou molt nombrosa. Les agrupacions, el nombre de militants i les persones presents SÓN el PSM i, per tant, la decisió final no és una cabòria de la direcció.

Cal valorar la relativa poca pressió que s’ha rebut des de l’exterior (mitjans de comunicació, opinadors, etc). Cal escoltar tothom i totes les opinions, però la militància del PSM ha pres una decisió, després un debat molt tranquil, seré i meditat (els qui hem viscut tot el procés i la mateixa assembla de Porreres em podem donar fe). També convé recordar que els resultats del debat intern i la proposta posterior de l'executiva no s'han vist afectats pels darrers esdeveniments (crisi al govern de pacte, possibles mocions de censura, eleccions anticipades...).

No es va presentar cap esmena per a presentar-nos en solitari a les properes eleccions. Tampoc es va presentar cap esmena per a presentar-nos només amb l’autoanomenada “Esquerra Nacional” (la coalició electoral ERC-Entesa que va mantenir-se només durant la precampanya i els 15 dies de campanya de les europees).

Per un marge ben petit de vots, guanyà l’opció d’obrir negociacions, amb condicions, amb Esquerra Unida, ERC i Entesa enfront de l’opció directa PSM-Verds. Les votacions individualitzades respecte a les condicions per a pactar amb EU, ERC i Entesa es varen guanyar però, en tots els casos i amb tants per cents similars, amb  una forta expressió de la militància de NO voler ni tant sols seure’s a negociar.

La decisió final (la síntesi de totes les votacions): Obrir negociacions, sense condicionants previs, amb Els Verds de Mallorca; negociar amb ERC sota la premissa d’una confederació PSM-ERC que reconegui el PSM com a referent exclusiu del nacionalisme polític a Mallorca; negociar amb Entesa amb l’acceptació per part seva de la incorporació a la Federació PSM-Entesa Nacionalista (a través del PSM); negociar amb Esquerra Unida en funció d’un eventual procés de separació respecte d’IU (EU ha engegat un procés de refundació organitzatiu i ideològic); aquesta decisió, com dic, va rebre un 80% de vots (la resta es va repartir a parts iguals entre abstencions i vots en contra) la qual cosa legitima, de forma important, a la direcció i als negociadors.
 
El procés negociador haurà d’acabar abans del congrés del PSM (12-13 de juny) on s'haurà de prendre una decisió final. A partir del juny ( i en alguns aspectes abans) el PSM-Entesa Nacionalista posarà en marxa la seva maquinària per a preparar la precampanya electoral (candidats, programa, llistes electorals...) de les eleccions que s’hauran de celebrar el darrer cap de setmana del maig del 2011.
 

Categoria: PSM-Entesa, BLOC Mallorca, BLOC Palma, Magí. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.

Amb suport per a Gravatars