Menu:

Presentació

Home perplex del segle XXI, nascut al 1969. Nacionalista, ecologista i socialdemòcrata. Secretari de relacions polítiques de la Federació PSM-ENTESA (PSM-Entesa, PSM-Més per Menorca i Entesa d'Eivissa). Membre de l'executiva de MÉS per Mallorca. Tècnic en electrònica de Telecomunicacions.

Darrers articles- 784 anys arribada Jaume I a Mallorca- #2anysdePP #PlantemCara amb @MESperMallorca- Presentació del llibre "El fracàs d'Espanya"- Homenatge a Josep M. Llompart- Visita guiada per La Llotja i La Seu #Palma- Acte final del Correllengua 2013- Primer de Maig: Lluita pels teus drets- Els serveis socials a debat- Protegim Es Jonquet!- Illes de futur: experiències de resiliència a Mallorca- #20M Prou repressió i retalls del Govern- Calçotada PSM-ENTESA- #GOB #mallorcablackout- Manifestació 10M a Palma- #NoDevemNoPagam #SumamPerMallorca #EmiliDarder

Categories

Articles d'opinió [105]
BLOC Mallorca [245]
BLOC Palma [90]
Coalició MÉS per Mallorca [221]
Eleccions 2011 [169]
Fundació E. Darder [25]
General [460]
Magí [484]
Mallorca+Palma Ara [94]
PSM i Europa [108]
PSM-Entesa [769]
Torxa Digital [31]
TV3: com sempre! [36]
Unitat per les Illes [44]

CercadorVisitants


Facebook Twitter
Instagram YouTube
Linkedin Bloc BalearWeb
Correu Feed

Et convid a visitar:

WikiLeaks al Parlament Balear

magi | 09 Desembre, 2010 13:00 | del.icio.us latafanera.cat facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

 
El diputat del BLOC i PSM-Verds, Miquel Àngel Llauguer, ha presentat avui en roda de premsa una Proposició No de Llei a favor de la plena investigació dels casos dels vols de la CIA, Guntànamo i Couso que avui mateix ha quedar registrada al Parlament. Segons les darreres revelacions de l’empresa Wikileaks, l’Audiència Nacional, que manté oberts aquestes tres causes relacionades amb possibles crims contra la humanitat i de guerra, hauria rebut interferències per part de l’administració nord-americana.

El grup parlamentari valora molt negativament aquesta informació, i per tant defensarà davant la Comissió de Drets Humans la Proposició No de Llei per instar al Parlament de les Illes Balears ha rebutjar qualsevol actuació o interferència que impedeixi continuar amb aquestes investigacions judicials.

És especialment vergonyós que la justícia espanyola hagi pogut rebre pressions de la Casa Blanca, o la CIA, o fins i tot que hagi mantingut una actitud de complicitat vers els interessos nord-americans per frenar casos que investiguen crims de guerra o contra la humanitat”.

Cal recordar que els tres casos tenen el seu origen en el context de la invasió nord-americana d’Iraq i de la l’anomenada guerra internacional contra el terrorisme. Concretament, el cas Couso fa referència a la mort d’un operador de càmera a Bagdad a causa dels trets d’un tanc nord-americà. Segons els documents de Wikileals, el govern i la justícia espanyola haurien mantingut una actitud de complicitat amb l’administració de George Bush per frenar les investigacions.

De la mateixa manera, ha ocorregut amb el cas dels vols de la CIA, sobre les detencions i trasllats de presoners que van realitzar de forma il·legal l’agència d’intel·ligència dels Estats Units, així com en el cas Guantànamo, que investiga les tortures i altres violacions dels drets humans comeses al camp de detenció que els nord-americans mantenen a Guantanamo.

Categoria: General, PSM-Entesa, BLOC Mallorca. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.

Amb suport per a Gravatars