Menu:

Presentaciˇ

Home perplex del segle XXI, nascut al 1969. Nacionalista, ecologista i socialdem˛crata. Secretari de relacions polÝtiques de la Federaciˇ PSM-ENTESA (PSM-Entesa, PSM-MÚs per Menorca i Entesa d'Eivissa). Membre de l'executiva de M╔S per Mallorca. TŔcnic en electr˛nica de Telecomunicacions.

Darrers articles- 784 anys arribada Jaume I a Mallorca- #2anysdePP #PlantemCara amb @MESperMallorca- Presentaciˇ del llibre "El fracÓs d'Espanya"- Homenatge a Josep M. Llompart- Visita guiada per La Llotja i La Seu #Palma- Acte final del Correllengua 2013- Primer de Maig: Lluita pels teus drets- Els serveis socials a debat- Protegim Es Jonquet!- Illes de futur: experiŔncies de resiliŔncia a Mallorca- #20M Prou repressiˇ i retalls del Govern- Calšotada PSM-ENTESA- #GOB #mallorcablackout- Manifestaciˇ 10M a Palma- #NoDevemNoPagam #SumamPerMallorca #EmiliDarder

Categories

Articles d'opiniˇ [105]
BLOC Mallorca [245]
BLOC Palma [90]
Coaliciˇ M╔S per Mallorca [221]
Eleccions 2011 [169]
Fundaciˇ E. Darder [25]
General [460]
MagÝ [484]
Mallorca+Palma Ara [94]
PSM i Europa [108]
PSM-Entesa [769]
Torxa Digital [31]
TV3: com sempre! [36]
Unitat per les Illes [44]

CercadorVisitants


Facebook Twitter
Instagram YouTube
Linkedin Bloc BalearWeb
Correu Feed

Et convid a visitar:

SORTU ilĚlegalitzat

magi | 24 Marš, 2011 21:00 | del.icio.us latafanera.cat facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

El PSM-Entesa Nacionalista lamenta la il·legalització de la nova formació política  de l’esquerra nacionalista basca, SORTU, i que, d'aquesta forma, s'impedeixi la seva participació en els propers comicis locals i forals en l'àmbit territorial d'Euskal Herria.

L'executiva del PSM-Entesa Nacionalista considera que el rebuig exprés de totes les formes de violència, incloses les accions terroristes d'ETA i de l'anomenada “kale borroka”, i la definitiva assumpció de les vies estrictament polítiques i democràtiques per part de SORTU, és un pas molt positiu i que obri una via, que fins ara no s'havia formulat, per a facilitar la fi de la violència de l'escenari polític d'Euskal Herria.

Independentment de la possible evolució d’aquest procés el PSM-Entesa Nacionalista sempre ha afirmat la legitimitat democràtica del dret del País Basc, Navarra i els territoris bascos de l'Estat francès de decidir lliurement el seu futur polític.

El PSM-Entesa Nacionalista segueix defensant de manera exclusiva l'acció política pacífica, enfront de qualsevol altra via, per a defensar qualsevol idea o opció política. Així mateix, manté l'exigència de que l'organització terrorista ETA renunciï definitiva i completament a la lluita armada.

Igualment el PSM-Entesa Nacionalista recorda i reitera el seu rebuig a la llei orgànica 6/2002 de 27 de juny de partits polítics la qual, en el seu moment, també va comptar amb el rebuig del PNB, BNG, ERC, ICV, EA, IU i Cha.
 
Juntament amb aquests partits volem recordar i sumar-nos als posicionaments d’AMNISTIA  INTERNACIONAL  i  de l’informe del relator especial sobre la promoció i la protecció dels drets humans i les llibertats fonamentals en la lluita contra el terrorisme del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides del 16 de desembre de 2008, els quals expressaven la seva preocupació per la llei de partits perquè amb la seva ambigüitat i la imprecisió d’alguns articles es podien iniciar processos d’il·legalització de partits polítics que propugnessin el canvi de principis constitucionals o lleis de forma pacífica i perquè vulnera les obligacions internacionals en matèria de drets humans.
 
Magí Moranta
Responsable de relacions polítiques
a l'executiva del PSM-EN

Categoria: PSM-Entesa, PSM i Europa. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderaciˇ per evitar, exclusivament, spam.

Amb suport per a Gravatars